Inloopkast zelf maken? Maak je vrouw enorm blij!

0

Hoe maak jij je vrouw echt gelukkig

Vraag een willekeurige vrouw wat haar nu echt gelukkig zou maken, en het antwoord zal negen van de tien keer hetzelfde zijn; een inloopkast maken. Een inloopkast is een complete kamer die als garderobekast is ingericht. Langs de wanden van de inloopkast zijn schappen geplaatst met een indeling om haar complete garderobe uit te stallen. In rekken onderaan de wand staan haar schoenen geëtaleerd, klaar om aangetrokken te worden. Wie zijn vrouw dit ultieme geluk wil geven hoeft niet rijk te zijn. Evenmin heb je er een groot huis voor nodig. Een kleine vrije kamer of een hoek van de zolder kan al genoeg ruimte zijn voor een inloopkast.

Waar zou je zoal een inloopkast kunnen bouwen

Ga je een inloopkast maken, dan zal je met een paar dingen rekening moeten houden. Het zijn heel praktische zaken, zoals:

  • Zorg voor een ruimte waar daglicht is. Het beste kan je de kleur van je kleding zien wanneer er daglicht is. Je wil immers niet hebben dat je in een zwarte outfit met donkerbruine schoenen naar buiten loopt. Ook het verschil tussen blauwtinten en groentinten valt weg wanneer er sprake is van kunstlicht. De ruimte waar de inloopkast komt – hoe groot of klein deze ook is – heeft dus daglicht nodig.
  • Zorg voor wanden waar je planken in kan hangen. Sommige huizen hebben wanden waar je eigenlijk helemaal niets aan kan ophangen. De wanden zijn gemaakt van dik beton waar je niet in kan boren, of juist van board waar schroeven snel weer uit zullen vallen en waar planken vanaf vallen wanneer je er naar wijst. Dat is niet de juiste ondergrond voor een inloopkast. Het beste is een ruimte met gipswanden. Heb je geen ruimte met dit materiaal in de muren beschikbaar, plaats dan een extra muur van bijvoorbeeld hout tegen de originele wand aan waar je planken aan kan bevestigen.
  • Zorg voor een inloopkast die goed toegankelijk is. Het is leuk om een inbouwkast te krijgen, maar het is nog leuker om een inbouwkast te krijgen waar je gemakkelijk bij kan komen. Moet je vrouw voor haar inloopkast eerst twee verdiepingen omhoog, of moet ze eerst naar de kelder toe voordat ze bij haar kleren is? Dan is de lol er snel vanaf. Zorg er dus voor dat de inloopkast op een logische plek zit. In een kamer die je eerst als rommelkamer gebruikte bijvoorbeeld.
  • Zorg voor genoeg planken en kastruimte. Kijk eerst naar de garderobe die je in een inloopkast wil gaan hangen; vervolgens zorg je ervoor dat er voldoende bergruimte is om de garderobe in op te hangen. Zorg ervoor dat er ruimte is voor kleding van alle seizoenen. Zo hoeft de inloopkast niet te worden omgebouwd bij het wisselen van de seizoenen.
  • Werk met verschillende hoogtes. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om alle kleding op één bepaalde hoogte op te hangen. In de praktijk blijkt dit niet zo te werken. Je zal altijd meerdere planken boven elkaar moeten ophangen om alle kleding kwijt te kunnen. Bovendien is het prettig om hoeden op een hoge plank op te bergen en schoenen op een lager gelegen plank te zetten.
  • Zorg voor een grote spiegel. Niets is zo fijn als het uitzoeken van je kleren voor de dag en ze vervolgens even in combinatie te kunnen passen. Zorg er dan ook voor dat de inbouwkast een grote spiegel heeft waar je vrouw zich van top tot teen in kan bekijken. Wanneer ze haar make up in dezelfde ruimte heeft liggen kan ze zich helemaal voorbereiden op een nieuwe werkdag in dezelfde ruimte.
  • Zorg voor een goede verlichting. Daglicht in een inloopkast is natuurlijk onontbeerlijk. Toch zal het in de wintermaanden zo zijn dat je vrouw zich graag wil omkleden bij een goede verlichting terwijl het buiten nog donker is. Zorg er dan ook voor dat er een goede verlichting zit in de inloopkast. We hebben het niet over een kille TL-buis, maar over bijvoorbeeld warm witte verlichting. Je kan ook inbouwspots in het plafond van de inloopkast maken. Op die manier hangen de lampen niet in de weg.
  • Dek af wat rommelig oogt. Sommige zaken zoals horloges, sjaaltjes, sieraden maar ook lingerie en sokken kunnen behoorlijk rommelig ogen. Het is dan ook aan te raden om dit soort zaken in de inloopkast achter een gordijn of een schuifdeur te verbergen. Je kan er ook voor kiezen om deze zaken in lades op te bergen. Zo heeft je vrouw er gelijk zicht op, maar het ligt niet al teveel in het zicht.
  • Zorg voor een opstapje. Kleding en hoeden op de bovenste planken van een inloopkast moeten goed bereikbaar zijn. Zorg dan ook voor een opstapje in de inloopkast zodat je vrouw goed bij alle kleding en overige accessoires kan komen. Wil je het helemaal mooi maken, plaats dan een bibliotheektrapje als decoratie.
  • Zorg voor een zitje. Je vrouw zal willen zitten in haar inloopkast, al was het alleen al om haar make up goed te doen. Ook voor het aantrekken van schoenen is het prettig om een zitje te hebben. Zorg hiervoor in de inloopkast; een krukje kan al genoeg zijn.

En de beste tip als besluit

Ons beste advies hebben we voor het slot bewaard. Ga netjes om met het budget als je een inloopkast maken gaat. Bespaar niet op de mooie uitstraling maar ga niet onnodig kosten maken. Je vrouw zal namelijk wat geld willen hebben om nog wat extra kleding te kopen voor in haar inloopkast. Dat gun je haar dan toch ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.